|
|
5 lépés az egészséges grillezéshez
Csodálatos a szabadban grillezni, amikor odakint jó idő van. Sajnos a húsok grillezése közben rákkeltő anyagok keletkeznek.
Következzen néhány tipp, hogy hogyan csökkentsük ezen anyagokat.
-
Csökkentsük a grillezett húsok mennyiségét és grillezünk zöldségeket is
-
Süssük elő az ételeket a sütőben vagy a tűzhelyen és kint fejezzük be. Kevesebb grillezés egyenlő kevesebb rákkeltő anyag
-
Süssük jól át a húst, de ne égessük oda. A fekete részeket ne együk meg.
-
Pácoljuk be előtte az ételt.
-
Kerüljük a szénnel működő grilleket vagy az önindítós grilleket, mert ezek mérgező anyagokat hagynak az ételen készülés közben. A gázzal működő grillek jó alternatívát jelentenek.
Címkék:
grill, sütés, hús, zöldség, szén, gáz, rák, melléktermék
|
|
|
|
|