Egyen kevesebbet az alábbi szénhidrátot tartalmazó ételekből, hogy javítson emésztésén és csökkentse felpuffadását, méghozzá gyorsan.
1. Tejtermékek – Ha felpuffad a tejtermékektől, lehetséges, hogy laktózérzékenységet alakított ki.
2. Válassza gyümölcseit gondossággal – Az áfonyákat, a szőlőt és a citrusféléket könnyebb megemészteni, mint az almát vagy a körtét.
3. Változtasson keményítőt – Ha búza, rozs vagy árpa áll a felpuffadása mögött, válasszon gyomorbarát rizst, kukoricát, zabot vagy krumplit.
4. Ne fogyasszon hamis cukrokat – A sorbitol, a xylitol és a mannitol olyan cukrok, amik a szénsavas üdítőkben és a cukormentes rágókban találhatóak meg. Kerülje ezeket, ha zavarják a gyomrát.
5. Legyen okos a babokkal – Csökkentse a szójabab, a csicseriborsó, a lencse, a babfélék, a káposzta fogyasztását, ha gondot okoznak.