A feketeáfonya rengeteg antioxidánst tartalmaz, ami általánosságban nézve is egészséges és most egy új tanulmány szerint segíthet a csontokat is erősíteni.
Egy tanulmányban, ahol kölyök patkányokat, olyan táppal etettek, ami 10% mélyfagyasztott feketeáfonya port tartalmazott megmutatta, hogy azok a kölyök patkányok, akik ezt a keveréket ették erőssebb csontozatot alakítottak ki, mint azok, akik nem ilyen tápot kaptak.
Egy másik bogyókkal kapcsolatos kutatás pedig azt bizonyította, hogy az eper megnöveli a vér antioxidáns kapacitását. 12 egészséges önkéntes napi 500 gramm epret evett és egy hónap után megvizsgálták a vérmintáikat.
Az eredmény az lett, hogy az eper növeli a vörösvérsejtek reakcióját az oxidatív stresszel szemben. Most azt vizsgálják, hogy kisebb adag eper milyen hatást vált ki.
A jobb hatás érdekében jobb organikus epret venni.