A sajt 12%-kal csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát


A sajtnak ereje van. Kétségtelenül képes lecsökkenteni a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát.


A jelentés szerint ha valaki sajtot eszik az igazán jó hatással van a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatára (12%-kal képes csökkenteni).

Habár rengeteg a sajtban a telített zsír, a kutatók mégis úgy gondolják, hogy sajtban talált zsírnak jótékony hatása van.

Ez volt az egyik legnagyobb tanulmány az egészséges étkezéssel kapcsolatban, ahol az egészséges diéta kulcsát próbálták megtalálni. A kutatók szerint az erjedés folyamata lehet az, ami előidézi a védelmet a cukorbetegség és a szívbetegség ellen.

Címkék: sajt, cukorbetegség, kockázat, erjesztés, vizsgálat
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2025 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!