Tovább szeretne élni? Cserélje le a vörös húst a diétájában egy kis halra, diókra, teljes kiőrlésű gabonákra vagy más egészségesebb ételre.
Minél több vörös húst fogyasztunk, annál valószínűbb az esélyünk szívbetegségre, rákra vagy más halálos betegségekre.
Azt már eddig is tudtuk, hogy a vörös húsban sok a telített zsír és a koleszterin, így egészségtelen a szívnek. Most derült viszont csak fény arra, hogy az emberek életének hosszát is lecsökkentheti.
Tudósok fontosnak tartják, hogy maximum kétszer vagy háromszor együnk csak vörös húst egy héten.
Hasznos lehetne viszont, ha ki tudnánk iktatni a vörös hús fogyasztását diétánkból. Jobban járunk a feldolgozatlan és a növényi eredetű ételekkel.
Címkék:
rák, daganat, egészség, hús, étkezés, vörös hús, gabona
|