A cukorbetegségre való odafigyelés nem csak abból áll, hogy ellenőrizzük a vércukorszintünket.
Az is fontos, hogy okos döntéseket hozzunk az étrendünkben és csökkentsük a gyakori faktorait a cukorbetegséggel kapcsolatban álló betegségeknek is, mint például a szívbetegség, magas vérnyomás és stroke.
Itt az alkalom, hogy dolgozzon a fizikumán és az étrendjén. Készítsen egy tervet az étrendhez, ami csökkenti a cukorbetegség kockázatát. Kutatók szerint sok olyan tápanyag van, ami segíthet nekünk a cukorbetegséggel kapcsolatos bajok javításában.
Magnézium-gazdag ételek. Például: spenót, tofu, mandula, brokkoli, tökmag és napraforgómag.
Növelje az omega-3-t tartalmazó ételeket az étrendjében (pl.: lazac).
Válasszon olyan ételeket, amik glycemic indexe alacsony (pl.: babok, lencse és igazi teljes kiőrlésű ételek).