Csapvíz, rovarirtó és ételallergia


Az ételallergiák számának a növekedése 1997 és 2007 között a dichlorophenol szinteknek tudható be (ez a vegyszer a rovarirtókban található meg és víztisztításra is használják).


A kutatás 2012 decemberében jelent meg. Kapcsolatot találtak a testben található dichlorophenol szint és az étel- és környezetallergiák között.

Az ételallergiák száma 18%-kal nőtt 1997 és 2007 között és 15 millió amerikait érintett. A leggyakoribb allergiák a következők: tej, tojás, mogyoró, liszt, diófélék, szója, hal és kagyló. A kutatásban 2.211 résztvevő adatait vizsgálták át. A résztvevők mindegyikének magas volt a dichlorophenol szint a vizeletében. 411-en szenvedtek ételallergiától és 1.016-an környezetallergiától.

Címkék: ételallergia, dichlorophenol, vegyszer, rovarirtó, csapvíz
A hír kommentálásához jelentkezzen be!
© 2009 - 2025 diagnozis.hu - Minden jog fenntartva!