Mi a közös az almában, a körtében, az uborkában és a karfiolban? Az ehető részük fehér. Továbbá ezek a gyümölcsök és zöldségek drámain csökkenthetik a stroke kockázatnának esélyét.
Ez egy évtized hosszúságú kutatásnak az eredménye, ahol több, mint 20.000 felnőttet vizsgáltak meg 20 és 65 év között. Amikor jelentkeztek egyiküknek sem volt szív és érrendszeri betegsége.
A több, mint 10 évnyi kutatás alatt 233 betegnek lett stroke-ja. A kutatók összevetették az ételeket, amit a részvevők ettek, hogy megtalálják azokat a gyümölcsöket és zöldségeket, amellyek csökkentik a stroke kockázatát. Az eredmény arra mutat, hogy azok, akik a legtöbb fehér zöldséget és gyümölcsöt ették 52%-kal kevesebb eséllyel kaptak strokot.
A leggyakrabban evett fehér ételek a következők voltak: alma, körte, almaszósz.
Címkék:
alma, körte, uborka, szív, érrendszer, stroke, zöldség
|