Következzen néhány jó hír a nők számára.
Egy nagy kutatás szerint azok a nők, akik a legtöbb gyümölcsöt és zöldséget ették - közel 7x naponta – 20%-kal csökkentették a kockázatukat a szívrohammal kapcsolatban a többi nő eredményével összehasonlítva.
A kutatók az antioxidánsok szerepét emelték ki ebben a kutatásban. A kutatásban több, mint 32.500 svéd hölgy vett részt 49 és 83 éves kor között, akik kitöltöttek egy kérdőívet az étkezési szokásaikról és utána 10 évig követték az életüket.
Az időszak alatt több, mint 1.100 nőnek volt szívrohama. Azoknak volt a legnagyobb kockázata a szívrohamra, akiknek a legalacsonyabb volt az antioxidáns szintjük.
A kutatás azt nem bizonyította be, hogy az antioxidánsok voltak felelősek a kevesebb szívrohamért.