Meglepő lehet tudni, hogy bizonyos ételek fogyasztása segít védeni a bőrt az ártalmas sugaraktól. A növények antioxidánsokat termelnek, hogy megvédjék saját sejtjeiket a korai pusztulástól, a hő, a fény, a levegő, a csapadék és az idő ellen.
Ezek az antioxidánsok megvédik a sejtjeinket, beleértve a bőrünket is. Azzal, hogy bizonyos ételeket eszünk, főleg azokat, amik élénk színűek, segíthetünk megvédeni bőrünket az UVA és az UVB sugarak ellen.
Íme a leghatásosabb ételek, amik védik a bőrünket:
-
Paprika
-
Tök
-
Paradicsom
-
Görögdinnye
-
Zöld tea
-
Kakaó
-
Kék és lila gyümölcsök
-
Kurkuma gyökér
Ennek ellenére használjunk naptejet, ha napsugárzásnak tesszük ki a bőrünket.
Címkék:
antioxidáns, sejt, bőr, hő, fény, zöldség, gyümölcs
|