Miért nem érzünk bűntudatot néha, amikor cukrokat és egyéb magas kalória tartalmú ételeket tömünk magunkba?
Egy új kutatás kimutatta, hogy amikor a glükóz, azaz a vércukor szintünk leesik, akkor az agyunk egy része felszabadít minket, hogy engedjünk a kísértésnek. Ez a kutatás mindössze 14 embert vizsgált, köztük normál és túlsúlyosokkal.
Amikor a kutatók intravénáson csökkentették a résztvevők vércukor szintjét és képeket mutattak nekik ételekről és egyéb dolgokról és eközben MRI-vel vizsgálták az agyukat úgy találták, hogy az agy bizonyos részei evésre bátorították a résztvevőket.
A kisérletben a normál súlyúaknál beindult a bátorítás az evésre, amikor a vércukor szint leesett, de a túlsúlyosoknál ez az ösztön akkor is megvolt mielőtt a normál szint alá esett volna a vércukor szintjük.